Folk
Publisert 27. januar 25
Av: Annicken Vargel

Engasjerte medlemmer: Kasper Lygre Gulbrandsen

– Samhold er viktig i noget turbulente tider. Det er også viktig at nyutdannede som fremdeles står utenfor (arkitekt)arbeidslivet er representert i en ellers faglig tung organisasjon, sier Kasper Lygre Gulbrandsen i Bergen arkitektforening.

Publisert 27.01.2025
Av: Annicken Vargel
Kasper Lygre Gulbrandsen, styremedlem i Bergen arkitektforening Foto: Privat
Kasper Lygre Gulbrandsen, styremedlem i Bergen arkitektforening Foto: Privat

– Hvorfor har du valgt å engasjere deg i Arkitektforbundet?
– Samhold er viktig i noget turbulente tider. Det er også viktig at nyutdannede som fremdeles står utenfor (arkitekt)arbeidslivet er representert i en ellers faglig tung organisasjon. Fra tidligere av har jeg lang erfaring med blant annet eventproduksjon og PR så jeg tenkte dette kunne være fine ferdigheter å ta med seg inn i arkitekturen og da spesielt i den videre forvaltningen av BAF sin arrangementsvirksomhet.

– Hva får du faglig ut av vervet?
– Som nyutdannet får jeg et unikt innblikk ikke bare i arkitektbransjen generelt, men også hvordan NAL jobber for å styrke rammevilkårene for arkitektur i Norge. Min oppfatning er at dette er ekstra viktig i disse dager hvor vi nyutdannede trer inn i en virkelighet som kanskje ikke ble helt som vi trodde den skulle bli. Overgangen fra idealistiske skoleprosjekter til et relativt dystert arbeidsmarked kombinert med en ikke fullt så optimistisk mediehverdag er mye lettere å håndtere når man stadig møter både dyktige og motiverte medlemmer og samarbeidspartnere.

– Fortell litt om deg selv!
– Jeg har et langt og brennende engasjement for elektronisk basstung musikk som bråker og går fort. Dette får jeg utløp for som radiovert og resident-dj i Veldig Klubb. Veldig Klubb ble startet som et covid-prosjekt, da det plutselig ikke var lov å spille på nattklubber og raves lenger. Vi fant fort ut at dette var faktisk å foretrekke som helgeinnslag fremfor å styre rundt med større arrangementer og store folkemengder.

Det heter seg og at jeg har litt fartstid innen mat og drikke -segmentet, så det å ta seg litt ekstra tid i hverdagen til å stadig øke det kulinariske repertoaret er en gjenganger. Alltid på kjøkkenet: riskoker, Lao Gan Ma, XO-saus, mørk soy, fiskesaus (helst fra Phú Quốc), rekepaste, østerssaus, kinesisk 5 spice.