Folk
Publisert 26. februar 25
Av: Annicken Vargel

Engasjerte medlemmer: Nicolas Jury

Nicolas Jury i Drammen arkitektforening har en lidenskap som både gir ham inspirasjon og et unikt perspektiv på byrom.

Publisert 26.02.2025
Av: Annicken Vargel
Nicolas Jury, styremedlem i Drammen arkitektforening Foto: Bård Sødal Grasbekk
Nicolas Jury, styremedlem i Drammen arkitektforening Foto: Bård Sødal Grasbekk

– Jeg har valgt å engasjere meg i NAL fordi jeg brenner for arkitekturfaget og ønsker å bidra til en sterkere faglig identitet i regionen. Drammen og omegn har et stort potensial for arkitektonisk utvikling, og jeg mener det er viktig å fremheve kvalitet, kompetanse og profesjonalitet i bransjen. Jeg ønsker også å beskytte vår tittel og diplom, slik at arkitektyrket ikke blir svekket av uautoriserte aktører som opererer uten nødvendig kompetanse.

– Hva får du faglig ut av vervet?
– Gjennom dette vervet får jeg muligheten til å påvirke faglige diskusjoner, bygge nettverk med andre engasjerte arkitekter og bidra til en mer kunnskapsbasert debatt om arkitektur. Jeg ser også på dette som en plattform for å fremme kvalitet i bransjen og sikre at arkitekters kompetanse blir anerkjent og respektert. I en tid hvor diskusjoner om arkitektur ofte blir overfladiske, er det viktig å løfte frem faglige perspektiver og erfaringsbasert kunnskap.

– Hva arbeider du med?
– Jeg er arkitekt, partner og medgründer av Outline Arkitektur i Drammen, et nyetablert kontor med særlig interesse for industri- og boligarkitektur, samt byutvikling, med fokus på bærekraft og rehabilitering. Jeg er opptatt av å skape funksjonelle og estetiske løsninger som respekterer både historie og kontekst, samtidig som de ser fremover. En av mine interesser er også hvordan man kan bruke avfall og gamle byggematerialer som ressurser, noe som bidrar til en mer sirkulær økonomi i byggebransjen. På fritiden er skateboarding en stor del av livet mitt. Denne lidenskapen har gitt meg et unikt perspektiv på byrommet og inspirerer meg i mitt arbeid. I tillegg er musikk en betydelig inspirasjonskilde i hverdagen min. Sammen med kollega og landskapsarkitekt Bård Sødal Grasbekk driver jeg også podcasten Gatas arkitekter, hvor vi på en uformell måte diskuterer arkitektur, byliv og litt av alt. Jeg henter også mye inspirasjon fra natur, bymiljøer, kultur og mennesker.