Frokostseminar: Inkluderende transformasjon
Hvordan kan bygg tilpasses, ombrukes og transformeres for å imøtekomme nye brukere, behov og krav — og samtidig ta vare på historien til bygget eller omgivelsene?
Vi sparer utslipp, materialer og verdier ved å ta vare på eksisterende bebyggelse og jobbe med sirkularitet i byggebransjen. Allikevel kan et slik prosjekt oppleves som mer uforutsigbart enn et nybygg, for eksempel med tekniske krav.
Hør hvordan arkitekter og planleggere arbeider kreativt og systematisk for å skape gode universelt utformede løsninger i eksisterende bygg.
Arrangementet gjennomføres på Trekanten i Pilestredet 24, og med støtte av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir.)
MERK: Påmelding til fysisk deltakelse er stengt, fordi maks kapasitet i lokalet er nådd. Det er fremdeles mulig å melde seg på strømming.
PROGRAM
8.00
Kaffe og enkel servering
08.30-08.35
Velkommen
v/ Eva Storrusten, arkitekt MNAL, fagrådgiver, Norske arkitekters landsforbund (NAL)
08.35-9.15
Gjennomgang av lovverket - og sentrale krav knyttet til universell utforming. Hvor oppstår problemene?
Trine Presterud, faglig leder, Universell utforming AS
09.15-09.35
Eksisterende bygninger, endring og hva arkitekter skal bidra med?
Pasi Aalto, arkitekt og senterleder, NTNU Wood, Fakultet for arkitektur og design, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU)
09.35-09.55
Kulturminnevern og universell utforming
Cato Lie, Seniorrådgiver, Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO)
09.55-10.20
Ambassaden - en god nabo
Ane Forfang, arkitekt, Lund Hagem
10.20-10.30
Spørsmål
Med forbehold om endringer. Ambassaden. Foto: Einar Aslaksen. Arkitekt: Eero Saarinen. Transformasjon: Lundhagem og Atelier Oslo.