Kurs og arrangementer
30. november 2023

Forelesning: fala atelier (PT)

18:00-
Oslo arkitektforening

Velkommen til høstens forelesningsfinale med fala atelier

fala atelier er et inflytelsesrikt portugisisk arkitektkontor som holder til i Porto. Bildene og collagene deres har gått sin seiersgang på trykk og nett med kontorets slående grafiske og idiosynkratiske prosjekter, kjennetegnet av en forfriskende, bortimot provoserende, naïveté.  Kontoret ble etablert I 2013 av de unge arkitektene, Filipe Magalhães, Ana Luisa Soares og Ahmed Belkhodja, og er idag kjent for sin intuitive og lekne tilnærming til faget.

Kontoret har gjennomført mange prosjekter i liten skala, som hus, rekkehus, ombygninger, og interiører. Et fellestrekk er diagrammatisk geometri og grafiske fasader, som gir visse assosiasjoner til postmodernisme. Men heller enn å bruke ornamenter, form eller elementer fra arkitekturhistorien, ligger fokuset til fala på materialbruk og en forkjærlighet for bruk av grunnleggende og gjenkjennbare former som kvadratet, trekanten og sirkelen.

I tillegg til å bygge, har partnerne både undervist og vært inviterte gjestekritikere hos en rekke skoler som IUAV Venezia, KTH Stockholm, ITT Chicago og ETH Zürich.

 

Forelesningen er et samarbeid med Nasjonalmuseet.

 

Forelesningen kan strømmes her:
https://www.youtube.com/watch?v=dRAMeUPkBcI

 

 

Baren åpner kl. 17.30, og vil være åpen etter forelesningen.

 

Forelesningene er åpne for alle.

Gratis inngang for OAFs medlemmer og studenter. 80 kr for ikke-medlemmer. 

For NAL-kurs
Vi har ulike priskategorier. Disse vises når du trykker på Meld meg på.