Kurs og arrangement
Publisert 07. september 22
Av: Børge Sildnes

Arkitekturdagen 2022: Nabolagsreform

23. september er det klart for det vi synes er årets begivenhet for norske arkitekter. Kom til Folketeateret for å treffe kollegaer, gamle studievenner eller få nye bekjentskaper - og lær om hvordan vi bygger framtidas nabolag!

Publisert 07.09.2022
Av: Børge Sildnes
Arkitekturdagen 2022 - illustrasjon
Illustrasjon: Halogen

Nabolaget er summen av stedene vi deler med hverandre i hverdagen. Hvordan skaper vi gode nabolag - for den enkelte, for folkehelsen, for samfunnets bærekraftige utvikling – og hvordan bygger vi dem for fremtiden? Vi har invitert en rekke foredragsholdere fra inn- og utland, slik at du kan bli kjent med nye normer for nabolagsutvikling og møte dem som allerede former fremtidens nabolag. Du får høre fra blant andre:

Tue Hesselberg Foged er partner i EFFEKT arkitekter, et forskningsbasert, tverrfaglig arkitektur- og planleggingskontor som holder til i København. De inspirerer med sine tanker og visjonære prosjekter, hvor bærekraftig boligutvikling kombineres med ambisiøs skogplanting, økt biologisk mangfold og sirkulære ressurser. På Arkitekturdagen vil Tue presentere flere av kontorets siste nabolagsprosjekter.

Tue Hesselberg Foged
Tue Hesselberg Foged. Foto: EFFEKT

Anna Chavepayre er arkitekt og medgrunnlegger av Collectif Encore. I 2019 fikk hun Sveriges mest prestisjefulle arkitekturpris, Kasper Salin-prisen. Til hverdags jobber hun med å renovere og blåse liv i avfolkede franske landsbyer. Hun mener at det viktigste innen arkitektur er usynlig, og at det er viktigere hva bygget gjør enn hvordan det ser ut. Anna tar alltid utgangspunkt i det som allerede er på stedet: fugler, insekter, trær og busker. “Våre prosjekter skriver seg inn i en historie som allerede har begynt og fortsetter etter oss” er Annas filosofi.

Anna Chavapayre
Anna Chavapayre. Foto: Collectif Encore

Dorte Mandrup-Poulsen er arkitekt og grunnlegger av det internasjonalt anerkjente København-kontoret Dorte Mandrup arkitekter. På Arkitekturdagen vil hun presentere prosjekter som viser hennes strategier for å fornye og omskape steder samtidig som nye nabolag og fellesskap skal formes.

Dorte Mandrup-Poulsen. Foto: Felix Odell
Dorte Mandrup-Poulsen. Foto: Felix Odell

Du får også høre fra: Maria Molden, byarkitekt i Bergen; Anne Mette Boye, byarkitekt i Århus; Finn Willams, byarkitekt i Malmø; Hanna Harris, designsjef i Helsinki; Navid Navid, arkitekt MNAL, Studio NN; Karoline Birkeli-Gauss og Ragnhild Augustsen, Våre Steder; Kai Reaver, arkitekt MNAL og stipendiat, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo; Dan Hills, professor og direktør, Melbourne School of Design (TBC); Nico Schouten, teamleder Built environment, Metabolic (TBC); Christian Pagh, direktør og sjefskurator, Oslo arkitekturtriennale; Ingerid Helsing Almaas, arkitekt MNAL, leder arkitektur og stedsutvikling, Doga; Hege Maria Eriksson, arkitekt MNAL, direktør rådgivning og tidligfase, Statsbygg og Julie Sjøwall Oftedal (moderator), partner og strategisk leder i A-lab.