Konkurranse
Publisert 30. august 23
Av: Børge Sildnes

Konkurranse om verneverdig Kirkens Bymisjon-bygg

Kirkens Bymisjon inviterer til åpen prekvalifisering for rehabilitering og utvikling av Tollbugata 3 i Oslo. Leveringsfrist for søknaden er 27. september kl. 12.00.

Publisert 30.08.2023
Av: Børge Sildnes
Tollbugata 3 fasade. Foto: Kirkens Bymisjon
Tollbugata 3 fasade. Foto: Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon ønsker å skape et levende hus for ansatte og besøkende. Eiendommen skal gjenspeile hvem de er og hva de gjør. Løsningen skal også muliggjøre faglige og sosiale synergier som styrker Kirkens Bymisjon som samfunnsaktør og arbeidet med mennesker som strever.

Norske arkitekters landsforbund har utpekt et medlem til utvelgelseskomiteen og vil følge prosjektet.

Detaljer på bygget i Tollbugata 3. Foto: Kirkens Bymisjon
Detaljer på bygget i Tollbugata 3. Foto: Kirkens Bymisjon

Eiendommen i Tollbugata 3 er på cirka 5 600 m2, inkludert bakgård og kjeller. Den huser i dag om lag 185 ansatte ved administrasjonen og to av virksomhetene til bymisjonen. Beliggenheten i Kvadraturen i sentrum er viktig for å at Kirkens Bymisjon skal være tilgjengelige for gjester og brukere.

Tollbugata 3 er et verneverdig (gul liste) bygg fra 1890-årene og er regulert til bevaring. Arkitekten er Harald Olsen, som også har tegnet alle detaljene i bygget. Ambisjonen er å utvikle eiendommen som et verktøy for bymisjonens samfunnsoppdrag og som et symbol på deres strategi.

Tollbugata 3 skal være et godt sted å jobbe, samarbeide og lære, med mulighet for faglige og sosiale synergier som styrker Kirkens bymisjon som samfunnsaktør.