Kurs og arrangement
Publisert 05. mai 21
Av: Nord-Norges arkitektforening

Bolig og bolyst i distriktene

Se opptak av Nord-Norges arkitektforening andre møte om boligutvikling og bokvalitet i Nord-Norge, denne gangen med bolig og bolyst i distriktene som tema.

Publisert 05.05.2021
Av: Nord-Norges arkitektforening
Foto av Sanna, Træna, sett fra Husøy. Fra Wikimedia Commons
Sanna, Træna - sett fra Husøy. Av Bård Ellingsen – Eget verk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20748634

I 2020 opplevde Nord-Norge den største fraflytningen fra landsdelen på tjue år og en ny distriktsmelding slo fast at en aktiv distriktspolitikk må til for å hindre at små kommuner og tettsteder dør ut.

Hvilke utfordringer preger boligutviklinga i små kommuner og steder som har en negativ befolkningsutvikling? Hvordan planlegges og tenkes det omkring ubebodd boligmasse? Hvordan øke bolysten i distriktene?

Prosjektet «Prøv ei øy», kunstnerresidens og kultursatsning er blant tiltakene Træna kommune i Nordland har satt i verk for å lokke nye beboere til øygruppen. Meløy kommune, med sine 1900 innbyggere fordelt på ti bygder, har gjort et usedvanlig grep ved å ansette en arkitekt i kommunestaben. Samtidig jobber Distriktssenteret daglig med å styrke kommuner og regioner til å utvikle attraktive og vekstkraftige samfunn.

Disse holdt innlegg:
Mona Handeland
seniorrådgiver Distriktssenteret
Moa Björnson
utviklingssjef Træna kommune
Navid Navid
kommunearkitekt, Meløy kommune
Se opptak av møtet om bolig og bolyst i distriktene