Folk
Publisert 14. oktober 24
Av: Annicken Vargel

Engasjerte medlemmer: Tone Merete Sørli

Tone Merete Sørli leder Nord-Trøndelags arkitektforening, kaller seg selv for arkitekturpotet og taler for bygdas plass i NAL.

Publisert 14.10.2024
Av: Annicken Vargel
Tone Merete Sørli, leder av Nord-Trøndelag arkitektforening
Tone Merete Sørli, leder av Nord-Trøndelag arkitektforening

– Hvorfor har du valgt å engasjere deg i NAL?
– Mitt utgangspunkt for å bli leder for Nord-Trøndelag arkitektforening, var med tanke på viktigheten av å ha ett treffpunkt for oss arkitekter i ett fylke, hvor vi geografisk har fordelt oss fra Stjørdal i sør, til Namsos i nord. Vi har ikke så mange møter og treff i året, men desto viktigere er det å ha ett forum med muligheter for samtaler og diskusjoner. Den sosiale delen er også en meget sentral faktor. Har man hatt opplevelser sammen, og blitt litt kjent, er det også lettere å ta en telefon og dele noen tanker eller spørsmål senere. Man har mulighet for ett felleskap eller en tilhørighet, selv om man kanskje sitter alene på ett kontor.

 – Hva får du faglig ut av arbeidet som lokalforeningsleder?
– Det er flere fordeler ved å være engasjert i lokalforeningen: Jeg har blitt kjent med andre lokallagsledere og hører hvordan de jobber og tenker, hvilke utfordringer de har og hva deres jobbhverdag består i. Dette gir meg nye perspektiver og inspirasjon, og er en god input i en jobbhverdag som ofte går altfor fort.  Jeg får i tillegg nye erfaringer innen foreningsarbeid og har et mandat og en stemme til å kunne påvirke, både lokalt og landsdekkende. Det arbeidet som NAL gjør angår oss alle, og jeg ser viktigheten av at alle deler av landet vårt er representert.  Faget vårt er likt, men det kan utøves og tilpasses forskjellig utfra kompleksitet og de forutsetninger som danner grunnlaget for de enkelte prosjekter. Det er forskjell på by og bygd og viktigheten og mangfoldet av dette må vi ikke glemme.

 – Hva jobber du med som arkitekt?
– Jeg Jobber hos Lyngstad arkitekter på Steinkjer og jeg har fått jobbet med mange ulike typer prosjekt, en god variasjon i både målestokk og utfordringer. Det er en fordel ved å bo på bygda, og av å være en slags "arkitekturpotet".