Kurs og arrangement
Publisert 13. november 22
Av: Stavanger arkitektforening

17. november: Befaring Sverdrupsgate, med Helen & Hard

Bli med på befaring av Innoasis med Helen & Hard.

Publisert 13.11.2022
Av: Stavanger arkitektforening
Helen & Hard åpner dørene for oss i Sverdrupsgate 27, et nylig ferdigstilt transformasjonsprosjekt med høye ambisjoner.

Fra arkitekten: Et kontorbygg fra 1978 er transformert til et fleksibelt, miljøvennlig og attraktivt kontorbygg og møteplass for innovasjonsbedrifter med ulik kompetanse og ideer.

Bygget er transformert ved å bevare betongkonstruksjonen og formens særpreg med merkelige vulster og spisse former. Påbyggene fra 80 og 80 tallet fjernes, og den kvadratiske planen fullføres med to nye spisse tak. En trekonstruksjon med glasstak, fylt av grønne planter og sosiale soner, er plantet midt i bygget og blir byggets sentrale kjerne.

Bygget er fleksibelt ved hjelp av den hierarkisk omorganisering rundt en sentral kjerne. Lag av ulike funksjoner er organisert som løkringer rundt kjernen. Den sentrale kjernen er en trekonstruksjon/atrium. 

Kontorarealene er blitt fleksible, til tross for at betongkonstruksjonen har forblitt synlig ved hjelp av et teknisk grid avgrenset av himlingsskjørt i kryssfiner. Dette er løst med at bygget er scannet, og skjørtene er skåret til sin unike plassering, med tilhørende utsparinger for tekniske installasjoner, med CNC maskin. Materialer som serum, solceller, fuglekasser og gjenbrukte aluminiumsplater er brukt til å kle byggets fasade. Rå og brukte materialer kombinert med fine farger, naturlige materialer som tre, strå og planter gir interiøret en frodig og leken estetikk som forteller om gjenbruk, miljøvennlig tankegang og rom for å prøve nye ideer.

Oppmøte kl. 18:00, Sverdrupsgate 27.

Foto: Sindre Ellingsen