Folk
Publisert 09. juni 23
Av: Annicken Vargel

Engasjerte medlemmer: Charlotte Hyldahl

— Å ta verv er egentlig noe jeg har gjort i ulike faser gjennom livet, jeg vil ikke si det er en plikt – men et slags faglig samfunnsansvar - som jeg føler på, sier lederen i Vestfold arkitektforening.

Publisert 09.06.2023
Av: Annicken Vargel
Charlotte Hyldahl
Charlotte Hyldahl

Hvorfor har du valgt å engasjere deg i Norske arkitekters landsforbund?
— Å ta verv er egentlig noe jeg har gjort i ulike faser gjennom livet, jeg vil ikke si det er en plikt – men et slags faglig samfunnsansvar - som jeg føler på. Og så oppfatter jeg lokalforeningen som veldig viktig for lokalmiljøet vårt, at vi får til en samlende kraft i fagmiljøet – og da mener jeg det brede fagmiljøet som også inkluderer landskapsarkitekter, interiørarkitekter og planleggere.

Hva får du faglig ut av arbeidet som lokalforeningsleder?
— Det er nettverksbygging, og når vi har ulike arrangement så får vi også et faglig utbytte fordi det kommer reflekterte og flinke mennesker som deler deres kunnskap. Eller når vi har debatter, særlig når det går på tvers med politikere og fagfolk, man blir inspirert. Arbeidet gir en overføringsverdi til jobben, og vice versa.

Hva jobber du med som arkitekt?
— Jeg er en veldig allsidig arkitekt, og jobber fra tidligfase til gjennomføring, helst i det offentlige med komplekse oppdrag. Skoler og mulighetsstudier. Og jeg er gruppeleder på kontoret og sitter for tiden i styret, på den måten er det noe strategisk arbeid som har overføringsverdi med ledervervet i Vestfold arkitektforening.

— Hva ønsket du å jobbe med da du gikk på arkitektstudiene?
— Jeg ville gjerne bidra til å gjøre verden litt bedre og mer rettferdig, jeg vet ikke om det lykkes så godt. Nå har jeg også startet på etterutdanning på urbanisme på AHO. Det er virkelig spennende og bevissthetsutvidende. Det handler litt om det samme, å søke ny kunnskap i et nettverk hvor jeg kan jobbe med den samfunnsnyttige delen av faget. Det er avgjørende og viktige år som ligger foran oss, vi har jo nærmest bare sju år til å oppnå klimamålene. Det er veldig spennende å se om vi kan finne andre måter å jobbe på, som er strategiske og tverrfaglige og som bygger på tillit. Jeg tror det begynner å skje en forandring, det er mange som vil noe annet, dyktige fagfolk som engasjerer seg. Så jeg er forsiktig optimist, og det er bra, for jeg har tendens til å være dystopisk.